Αντίθετη η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ με την παραίτηση Κουβέλη


Share/Bookmark
Η υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την οκτάωρη και πλέον κοινή…

συνεδρίαση των δύο οργάνων, που άρχισε στις 11.30 το πρωί και τελείωσε στις 8 το βράδυ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα αίτια της εκλογικής ήττας και διατυπώθηκαν θέσεις για το μέλλον του κόμματος, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά στη Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση .

Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη του κόμματος δεν συμφώνησαν με την παραίτηση και τον τρόπο που τη διέθεσε στα όργανα του κόμματος ο κ. Κουβέλης, και στις τοποθετήσεις τους το κατέστησαν σαφές, ενώ άλλα στελέχη εξέφρασαν ζωηρές επιφυλάξεις. Η σχετική απόφαση αποδοχής ή όχι της παραίτησης, ωστόσο, είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής και εφόσον κριθεί απαραίτητο ο κ. Κουβέλης μπορεί να ζητήσει να συγκληθεί και το διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Επίσης, ασκήθηκε αυστηρή κριτική για στελέχη της πλειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή που συνέβαλαν στη διατύπωση της πολιτικής, η οποία, όπως σημειώθηκε, αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε την παραίτησή όσων συμμετείχαν στη χάραξη και τον χειρισμό της πολιτικής των εκλογών η οποία ήταν «τρίτος πόλος, ούτε με την κυβέρνηση ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Σπύρος Λυκούδης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την παραίτηση του κ. Κουβέλη, γιατί άμεση ανάγκη είναι να αλλάξει η πολιτική και να αρχίσει η συζήτηση για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Ο Φώτης Κουβέλης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ και στη σύντομη τοποθέτησή του σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης του κόμματος και τόνισε ότι όλες οι αδυναμίες και τα λάθη, όπως και το στίγμα του κόμματος, θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ, στελέχη της πλειοψηφίας (Χατζησωκράτης, Τσούκαλης Μαργαρίτης κ.ά.) υποστήριξαν ότι πρέπει να ανταποκριθεί στον διάλογο για την κεντροαριστερά με στόχο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκ της μειοψηφίας (Λυκούδης, Λιοναράκη, Τσικαρδάνη κ.ά.) εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δέσμευση εκ των προτέρων για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και να μείνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά . Τα στελέχη αυτά πρόκειται να διοργανώσουν συγκέντρωση την Τετάρτη στο Γκάζι, όπου θα παρουσιάσουν την πρότασή τους για την αλλαγή της πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες φέρουν τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό να εξετάζει ως ενδεχόμενο ακόμη και την ανεξαρτητοποίησή του.

Σήμερα ο κ. Ψαριανός διασταύρωσε τα ξίφη του, μέσω ραδιοφωνικών εκπομπών, με τον Θόδωρο Μαργαρίτη για τις ευθύνες και την περαιτέρω πορεία της ΔΗΜΑΡ.

Via

.
.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment